|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Pruszcz Gdański - tłumaczenie Chronik des Dorfes Praust |
Autor |
Wiadomość |
francula
Mr Bimler
|
Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 21:40 Pruszcz Gdański - tłumaczenie Chronik des Dorfes Praust
|
|
|
Cytat: | Prawie sto lat przyszło czekać na tłumaczenie "Chronik des Dorfes Praust", czyli "Kroniki wsi Pruszcz" Wilhelma Hoffmanna. Wydana w 1913 r. książka jest jednym z podstawowych źródeł dotyczących historii miasta, jednak do tej pory korzystać z niej mogło wąskie grono zainteresowanych. |
Poczytaj |
|
|
|
|
Linka
Mistrz Bride of Francula
Pomogła: 8 razy
|
Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 21:42
|
|
|
Świetna inicjatywa i godna naśladowania!
Marzy mi się np. spolszczony Schmid, ale to już naprawdę odległe i śmiałe marzenia
Ale taki Pawelcik... |
_________________ ............................................. |
Ostatnio zmieniony przez Linka Wto 27 Lip, 2010 21:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Hagedorn
Administrator
|
Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 06:54
|
|
|
Linka napisał/a: | Marzy mi się np. spolszczony Schmid, ale to już naprawdę odległe i śmiałe marzenia
Ale taki Pawelcik... |
mnie też się marzy
ale to mógłby być jeden z celów (niechby i odległych) stowarzyszenia!
zebrać kasę na tłumacza, a potem poszukać sponsorów na wydawnictwo... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|