|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Pomnik Schulza |
Autor |
Wiadomość |
jarek
|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 21:21
|
|
|
Myślę o jakimś niestandardowym działaniu.
Np. zainteresowanie lokalnej prasy i tym sposobem wywarcie presji na władze miaste aby zainteresowały się tematem.
Z tablicą na domu gdzie mieszkał F.S. jednak się udało.
Pozdrawiam |
_________________ Jarek
Marienburgczyk |
|
|
|
 |
alix [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 21:44
|
|
|
jarek napisał/a: | Myślę o jakimś niestandardowym działaniu.
Np. zainteresowanie lokalnej prasy i tym sposobem wywarcie presji na władze miaste aby zainteresowały się tematem. |
Ja protestuję! Dlaczego władze polskiego miasta mają interesować się jakimś Niemcem? Tu jest teraz Polska i my nie musimy upamiętniać żadnych przedstawicieli narodu, który tyle krzywd uczynił Polakom. |
|
|
|
 |
Siostra Irena
Administrator

Pomogła: 14 razy
|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 21:48
|
|
|
A Schulz komuś wyrządził krzywdę? |
_________________ Surge Polonia |
|
|
|
 |
StormChaser
Administrator Łowca...

|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 21:50
|
|
|
alix napisał/a: | Ja protestuję! Dlaczego władze polskiego miasta mają interesować się jakimś Niemcem? Tu jest teraz Polska i my nie musimy upamiętniać żadnych przedstawicieli narodu, który tyle krzywd uczynił Polakom. | Nie czas zaprzestać tych germanofobii? |
_________________ "Cmentarze można zburzyć, pamięci zniszczyć nie sposób”
 |
|
|
|
 |
jarek
|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 22:07
|
|
|
Myślę Alix, że trochę się zagalopowałaś.
F. S. Był przedewszystkim zasłużonym obywatelem Malborka i chociażby z tego względu należy mu się szacunek.
Upamięnienie jego imienia w postaci odnowionego postumentu stanowił by pewien gest z naszej strony, że nie jesteśmy w latach gomółkowkich a w zjednoczonej europie.
Pozdrawiam |
_________________ Jarek
Marienburgczyk |
|
|
|
 |
Siostra Irena
Administrator

|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 22:35
|
|
|
jarek napisał/a: | Myślę Alix, że trochę się zagalopowałaś.
F. S. Był przedewszystkim zasłużonym obywatelem Malborka i chociażby z tego względu należy mu się szacunek.
Upamięnienie jego imienia w postaci odnowionego postumentu stanowił by pewien gest z naszej strony, że nie jesteśmy w latach gomółkowkich a w zjednoczonej europie. |
Dobrze to ująłeś |
|
|
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 22:52
|
|
|
Squonk napisał/a: | w postaci odnowionego postumentu | można odrestaurować oryginał tkwi jako krawężnik |
|
|
|
 |
Siostra Irena
Administrator

|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 23:15
|
|
|
piewrsza strona w temacie, post jarka |
|
|
|
 |
kolekcjoner
Mistrz

|
Wysłany: Sro 25 Cze, 2008 23:31
|
|
|
alix napisał/a: | jarek napisał/a: | Myślę o jakimś niestandardowym działaniu.
Np. zainteresowanie lokalnej prasy i tym sposobem wywarcie presji na władze miaste aby zainteresowały się tematem. |
Ja protestuję! Dlaczego władze polskiego miasta mają interesować się jakimś Niemcem? Tu jest teraz Polska i my nie musimy upamiętniać żadnych przedstawicieli narodu, który tyle krzywd uczynił Polakom. |
Wyluzuj (jak mówią młodzi) - ten jakiś Niemiec był czymś więcej. To tak, jakby tego określenia użyć w stosunku do Kopernika, Kanta czy Józefa Schmita (trójskoczka, mistrza olimpijskiego i rekordzisty świata w tej dyscyplinie). |
_________________ Witam Malborżanki i Malborżan!
 |
|
|
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 26 Cze, 2008 06:05
|
|
|
Alix spokój mi tu
To, że był Niemcem, to nie znaczy, że zabijał
Trzeba myśleć też tak, pomnik to jest ślad architektoniczny bo dawnej świetności miasta, dlaczego go nie przywrócić, wystarczy postawić sam cokół.
Schulz zrobił dużo dla miasta i warto o nim pamiętać, rozsławiał Malbork w którym żył, był pasjonatą, to była jego ojczyzna i robił to dla niej, zginął gdy Hitlera nie było u władzy. Nie ma nic wspólnego z faszyzmem |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |