|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Co zrobić z pozostałościami starych cmentarzy w Malborku |
Autor |
Wiadomość |
Steinbrecht

|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 18:55 Co zrobić z pozostałościami starych cmentarzy w Malborku
|
|
|
Żeby można było coś z tego uratować i stworzyć odrębne miejsce pamięci i szacunku za razem to by była piękna i czci godna inicjatywa |
|
|
|
 |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 19:40
|
|
|
Lapidarium? To bardzo skomplikowana sprawa oj bardzo |
|
|
|
 |
Steinbrecht

|
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 19:55
|
|
|
Ale możliwa, tylko trzeba zachęcić osoby organizacje itp. |
_________________ Pozdrawiam!
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Wto 24 Kwi, 2007 20:24
|
|
|
Steinbrecht napisał/a: | Ale możliwa, tylko trzeba zachęcić osoby organizacje itp. |
Dobrze ze mi przypomniales, mialem napisac do znajomego w sprawie pewnych płyt
PS: Steinbrecht, a masz koncepcję działań? |
|
|
|
 |
Steinbrecht

|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2007 16:02
|
|
|
Koncepcje to ja miałem tylko osoba duchowna mnie zdołowała.
Rozmawiałem z księdzem pracującym w parafii MBNP w sprawie płyt aby je jakoś wyeksponować ale ksiądz powiedział że to nie możliwe bo ksiądz prałat się nie zgodzi.
Ale można by porozmawiać z p. Mariuszem Mierzwińskim w zamku jest dużo miejsca a on jest pasjonatem historii tylko trzeba sobie załatwić zgraną grupę która by wszystko opracowała zajęła się transportem itd. |
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2007 17:49
|
|
|
Steinbrecht napisał/a: | Ale można by porozmawiać z p. Mariuszem Mierzwińskim w zamku jest dużo miejsca a on jest pasjonatem historii tylko trzeba sobie załatwić zgraną grupę która by wszystko opracowała zajęła się transportem itd. |
I z Arturem Dobrym
I wycieczka do Prałata na pogadanke |
|
|
|
 |
Steinbrecht

|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2007 18:02
|
|
|
Tak wydaje mi się że to duże przedsięwzięcie i chciałbym z kimś współpracować niestety nie znam żadnych pasjonatów jak tu na forum.
POMOŻECIE?? |
 |
|
|
|
 |
Bartosz
Mistrz

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2007 18:21
|
|
|
Napiszę do Artura Dobrego, zobaczymy jaką ma opinię, porozmawiam jeszcze z kimś, ale trzeba sobie powiedzieć jasno - lapidarium to ciężki i siermiężny temat. Podstawowy problem to dotarcie do dokumentacji konserwatorskiej - ewidencja w latach 80'tych musiała być robiona i zapewne była, postaram się rozeznać w temacie.
Należy mieć na uwadze fakt iż utworzenie lapidarium z cmentarzy Malborka i okolic to zajęcie na wiele miesięcy.
Myślę, że należy zacząć od małego kroku, tj ratowania płyt z terenu koscioła św. Jerzego oraz z terenu szpitala (wmurowane w ogrodzenie)
Prosiłbym również w przypadku prowadzonych przez was działań i kroków o konsultacje przed ich podjęciem. |
|
|
|
 |
Steinbrecht

|
Wysłany: Sro 25 Kwi, 2007 18:34
|
|
|
kim jest pan dobry zamku bo go nie kojarze. ja od 20 maja praktycznie mam wolne i mógłbym podjąć przedsięwzięcia dot pewnej dokumentacji i ewentualnie dokumentowania.
daj mi znać jaką opinie wyrazi p. artur myślałem o takim przedsięwzięciu już bardzo długo
Azaziz napisał/a: | Myślę, że należy zacząć od małego kroku, tj ratowania płyt z terenu koscioła św. Jerzego oraz z terenu szpitala (wmurowane w ogrodzenie)
|
nie wiem z bardzo jak je ratować bo nie mogę pozwolić sobie na przechowywanie ich bo nie mam podwórka |
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |