|
Marienburg.pl
Nasze Miasto, Nasza Pasja...
|
Ogłoszenie |
Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach przeglądarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej Polityce dotyczącej "cookies"
Chronimy Twoją prywatność Więcej informacji na ten temat znajdziesz w temacie o RODO |
Co kryją otwory w ścianach kościoła św. Jana w Malborku |
Autor |
Wiadomość |
konto_usunięte [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 12:23 Co kryją otwory w ścianach kościoła św. Jana w Malborku
|
|
|
Co kryją otwory w ścianach kościoła św. Jana w Malborku
dokad prowadza otwory 01.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6588 raz(y) 39,8 KB |
dokad prowadza otwory 02.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6588 raz(y) 32,18 KB |
dokad prowadza otwory 03.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6588 raz(y) 25,94 KB |
|
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 13:39
|
|
|
Górne zdjecie to pozostałosci po wielokrotnych przebudowach koscioła św. Jana. Dolne to okna (wentylacyjne) do starcyh katakumb - do dnia dzisiajszego nie sprawdzonych, nie znane sa wejscia. Można wejsc tylko do małej katakumby, z której prowadzą dwa okna - jedno do następnej komory drugie na powierzchnie.Zdjęcia z tej katakumby znasz, wysłałem Ci. |
|
|
|
 |
Bartosz
Mistrz

|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 16:51
|
|
|
Azaziz czy to przypadek że dziś rano tam byłem i przyglądalem się tym otworom.
Jeżeli chodzi o te drugie zdjęcie, nie dało by rady poświecić latarką i coś zobaczyć |
_________________ www.sklejmy.com
Zapraszam na mojego photobloga:
www.flickr.com/photos/bartoszmalbork/ |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 17:51
|
|
|
Wszystkie trzy zdjecia to jeden otwor - z roznych odleglosci, owor zagiety wiec se mozna poswiecic - wkladasz aparat i robisz fote na czuja z lampą
otwory są :) mozna focic |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 18:24
|
|
|
A właśnie - to zdjęcie pokazuje dwa otwory wentylacyjne w tej ścianie - jeden z nich sfocony z pierwszym poście tego wątku
otwory ks sw jana.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6557 raz(y) 73,11 KB |
|
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Sob 26 Maj, 2007 19:31
|
|
|
jeżeli ks. Mis zdobedzie w tym roku kase to bedą prace georadarem i moze cos sie zobaczy. szkoda ze nieznane sa wejscia do katakum |
|
|
|
 |
Bartosz
Mistrz

|
|
|
|
 |
Steinbrecht

|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 19:21
|
|
|
Z tego co się orientuje ksiądz ma zamiar wysuszyć z i zbadać te piwnice i pieniądze maja byc już nie długo. a jeśli chodzi o wejscie to w podłodze gdzie obecnie stoją stalle jest duże wejście do piwnic prawdopodobnie częściowo zalanych |
_________________ Pozdrawiam!
 |
|
|
|
 |
malborczyk
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 20:57
|
|
|
wejscie jest faktycznie duże, ale za to krypta mała, nie sa one zalane jak piszesz, sa tylko zasypane piachem i nieczystosciami. Nie wiem skad masz informacje o zalanych kryptach?? Jak można mówić o czymś gdzie nikt jeszcze nie był.Nikt, łącznie z ks. Misiem nie wie gdzie sa wejscia do reszty podziemi, pewne jest ze takowe sa. Wejście jest tylko do jednej katakumby!!! Stelle stoją oboj wejscia.. |
Ostatnio zmieniony przez Nie 27 Maj, 2007 21:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 21:05
|
|
|
malborczyk napisał/a: | Nie wiem skad masz informacje o zalanych kryptach |
A skrzynia z pirackim skarbem? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |